Παλαιότερες εκδηλώσεις

Ο Οίκος Χειροποίητων Ταπήτων Ανατολής Ιωακειμίδη εδώ και χρόνια, αναστατώνει ευχάριστα την αγορά και τους κατοίκους μεγάλων ελληνικών πόλεων με τις ατομικές ή οργανωμένες εκθέσεις στις οποίες λαμβάνει μέρος, εκθέτοντας έτσι τη συλλογή του, στη διάθεση όλων αυτών που αγαπούν το χειροποίητο χαλί αλλά δυσκολεύονται να μας επισκεφθούν στην έδρα μας. Το ενδιαφέρον από τους φίλους και πελάτες μας παραμένει αμείωτο και αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, καθώς, ευχαριστημένοι από την εξυπηρέτηση και την ποιότητα, φέρνουν κάθε χρόνο δικούς τους φίλους οι οποίοι πλέον με τη σειρά τους, γίνονται πελάτες μας.

Ο Οίκος στην προσπάθεια του να διατηρήσει άσβεστη τη φλόγα της παράδοσης και να την μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά, διοργανώνει σχολικές επισκέψεις στο χώρο του ταπητουργείου. Έτσι, οι μικροί μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με την κατασκευή ενός χειροποίητου χαλιού και να αποκτήσουν το έναυσμα το οποίο θα τους οδηγήσει στην απόκτηση της ανάλογης παιδείας η οποία χρειάζεται για να μπορούν να εκτιμήσουν στο μέλλον την αξία τόσο των χαλιών όσο και οτιδήποτε έχει παραχθεί από το ανθρώπινο χέρι.

Οι προσπάθειες όμως δε σταματούν εδώ. Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι πλέον γεγονός και έτσι η συλλογή μπορεί και είναι διαθέσιμη σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο. Για τους πιο απαιτητικούς όμως οι εκθέσεις συνεχίζονται. Η συλλογή διασχίζει από άκρη σε άκρη την Ελλάδα και φέρνει σε άμεση επαφή το αγοραστικό κοινό με την απόλαυση ενός χειροποίητου χαλιού και το μυστήριο της Ανατολής.