Εκδηλώσεις

 

   
   
Επίσκεψη στο κατάστημα χαλιών "ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ"
 
Ένα πρωινό μαζί με την τάξη μου επισκεφθήκαμε το κατάστημα χαλιών "ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ". Το κατάστημα αυτό είναι αρκετά μεγάλο και έχει τρεις ορόφους.
Όταν πήγαμε εκεί μας εξήγησαν πώς να φροντίζουμε ένα χαλί. Αρχικά όταν έρθει το καλοκαίρι και κάνει ζέστη γυρίζουμε ανάποδα το χαλί και το απλώνουμε για 10 ημέρες στο πάτωμα του σπιτιού μας. Έτσι η σκόνη που έχει εισέλθει μέσα στο χαλί πέφτει στο πάτωμα. Έτσι το χαλί θα είναι καθαρό μέχρι και για ον επόμενο χειμώνα.
 
Μετά ένας ταπητουργός ο κ. Τριαντάφυλλος μας έδειξε στον αργαλειό πως φτιάχνεται ένα χαλί. Αυτή η δουλειά είναι πολύ δύσκολη επειδή χρειάζονται αρκετές ημέρες γα να φτιαχτεί ένα χαλί.
 
Αφού τελειώσαμε με το πώς φτιάχνεται ένα χαλί, μας έδειξαν διάφορες φωτογραφίες από χαλιά και μας είπαν ότι φτιάχνονται στο Αφγανιστάν στην Κίνα, στο Ιράν και σε άλλες χώρες. Μας είπαν επίσης ότι μια φωτογραφία μπορεί να γίνει χαλί.
 
Στο τέλος μας έδειξαν πως τυλίγουν την κλωστή στην ανέμη. Στην ανέμη χωράνε τρία κουβάρια αλλά εμείς προλάβαμε να φτιάξουμε ένα μικρό κομμάτι από το κόκκινο κουβάρι. Το ένα από τα άλλα δυο κουβάρια ήταν κίτρινο και το τρίτο και μικρότερο ήταν μπλε. Για να τυλιχθεί σωστά στην ανέμη ένα κουβάρι πρέπει να είναι τυλιγμένο σφιχτά, να μην μπλέκεται η μια κλωστή με την άλλη και έτσι όπως είναι τυλιγμένο να μην έχει ανοίγματα.
 
Χάρηκα πολύ που πήγα στο κατάστημα χαλιών του κ. Ιωακειμίδη και θέλω να ξαναπάω!
 

Λαζαρίδης Χαράλαμπος

Τάξη: Δ1
 
 
 
 
Κύριε Ιωακειμίδη
Η επίσκεψή μας, στο κατάστημά σας, ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία για μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ
Με εκτίμηση η τάξη: Δ1 του 10ου Δ.Σ.Κομοτηνής